MAKOVÝ ŘEZ S KARAMELOVO HRUŠKOVÝM KRÉMEM

12.11.2020

Korpus:

6 vajec  - vyšlehat sníh z bílků se špetkou soli

žloutky vyšlehat s 30 g kokosového cukru

100 g špaldové mouky celozrnné

60 g mletého máku

Pečeme na 170°C 30 minut dle typu trouby, kontrola špejlí, zda se nelepí.

Vytáhneme z trouby a necháme na mřížce vychladnout.


Připravíme si krém:

300 g hrušek oloupat a nastrouhat nahrubo. Vymačkat z nich šťávu a dát stranou.  K hruškám přimícháme 60 g mandlové pasty s carobem https://www.aso-online.cz/orechove-pasty/mandlova-pasta-s-karobem-180g/ , dále přidáme 250 g polotučného tvarohu. Dáme stranou a připravíme si karamel.

Karamel:

70 g třtinového cukru krupice roztavíme na pánvi a opatrně začneme přidávat smetanu 33% ke šlehání, postupně zamícháme 100 ml smetany - pozor prská, tak ať se nespálíte. Dále vmícháme 50 g másla nebo ghí. Necháme dostatečně zchladnout do vlahé teploty a přimícháme 2/3 karamelu do krému. 

Na upečený korpus navrstvíme krém a ne něj ještě zbytek karamelu. Necháme vychladnout a rozdělíme na 10 ks, podáváme vychlazené. 

Celkem 10 ks

1 ks 1238 kJ

9 g B, 23 g S, 14 g Cukru, 18 g T, 3 g Vlákniny