en-MAKOVÝ ŘEZ S KARAMELOVO HRUŠKOVÝM KRÉMEM

Korpus:
6 vajec - vyšlehat sníh z bílků se špetkou soli
žloutky vyšlehat s 30 g kokosového cukru
100 g špaldové mouky celozrnné
60 g mletého máku
Pečeme na 170°C 30 minut dle typu trouby, kontrola špejlí, zda se nelepí.
Vytáhneme z trouby a necháme na mřížce vychladnout.
Připravíme si krém:
300 g hrušek oloupat a nastrouhat nahrubo. Vymačkat z nich šťávu a dát stranou. K hruškám přimícháme 60 g mandlové pasty s carobem https://www.aso-online.cz/orechove-pasty/mandlova-pasta-s-karobem-180g/ , dále přidáme 250 g polotučného tvarohu. Dáme stranou a připravíme si karamel.
Karamel:
70 g třtinového cukru krupice roztavíme na pánvi a opatrně začneme přidávat smetanu 33% ke šlehání, postupně zamícháme 100 ml smetany - pozor prská, tak ať se nespálíte. Dále vmícháme 50 g másla nebo ghí. Necháme dostatečně zchladnout do vlahé teploty a přimícháme 2/3 karamelu do krému.
Na upečený korpus navrstvíme krém a ne něj ještě zbytek karamelu. Necháme vychladnout a rozdělíme na 10 ks, podáváme vychlazené.
Celkem 10 ks
1 ks 1238 kJ
9 g B, 23 g S, 14 g Cukru, 18 g T, 3 g Vlákniny