JÍDLO JE ZÁKLAD

Chci Vám ukázat, že jídlo je opravdu kámoš.

Můžete jíst všechno, co je přirozené a co máte rádi, jen se to naučit připravovat ve zdravější podobě.

Nemusíte držet násilné redukční diety a odpírat si potraviny, které máte rádi.

Jídlo si můžete užívat a milovat ho, doplňovat s ním energii a věřit, že je to přítel.



JAHODOVÉ POTĚŠENÍ S TŘEŠNĚMI A MÁKEM


DIA - bez přidaného cukru.

Recept na tuhle osvěžující dobrotu: 6 vajec - vyšlehat bílky zvlášť a žloutky zvlášť s 6 pl erythritollu - alkoholový cukr, vyrábí se fermentací glukózy - je to přírodní sladidlo, glykemický index je 0 - neovlivňuje tedy hladinu cukru v krvi - jeho konzumaci doporučuji omezenou a s mírou jako u všech sladidel - není zdravé používat jeden druh sladidla či cukru - nejlepší je to střídat a vybírat si dle preferencí ty vhodnější - zde záleží co preferujete, jestli otázku Glykemického indexu, otázku výroby a chuti... to už je na vašich preferencíchdále 

+ přidáme 1000 g tvarohu polotučného ve vaničce přidat k žloutkům a zamíchat

přimíchat 100 g mletého máku a 1 pl kardamonu.

Navrch přidáme 300 g nakrájených jahod, 150 g banánu a 100 g vypeckovaných třešní.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem o velikosti 30x40 cm.

Péct cca 40 minutek dle typu trouby. 

Po vyndání z trouby přidáme druhou vrstvu těsta -druhé těsto: 6 vajec - bílky vyšlehat zvlášť a žloutky vyšlehat zvlášť s 30 g erythritolu. Ke žloutkům přidáme 120 g rozehřátého ghí - přepuštěného másla nebo kokosového oleje. Přidáme 200 ml kokosového mléka z plechovky - husté1 čl prášku do pečiva bez fosfátů, 220 g špaldové celozrnné mouky  a bílky a vše opatrně smícháme - dále přidáme 1 čl kardamonu a vlijeme na první tvarohovou vrstvu. 

Pečeme 20-30 minut dle typu trouby - po upečení a vychladnutí zdobíme jahodami nakrájenými na tenké plátky po celé ploše moučníku. 

Připravíme si agar - 10 g agaru rozmíchat s 300 ml vody a přelít jahodovou vrstvu - ozdobit zralými kvítky černého bezu a lístky máty a nechat ztuhnout v lednici. 

Podávat chlazené - doboru chuť.

CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ ROHLÍKY

600 g špaldové celozrnné mouky

200 g chlebové špaldové mouky

100 g pšeničné celozrnné mouky - můžete využít jen jeden druh celozrnné mouky

60 ml rozpuštěného ghí

1 čl třtinového cukru

2 čl mořské soli, 14 g sušeného droždí nebo 70 g čerstvého

600 ml teplé vody

Z 300 ml vody, cukru a lžíce mouky a droždí připravíme kvásek, necháme kynout 15 minut.

Poté přidáme všechny zbylé ingredience a uhněteme ručně těsto. Několikrát asi 5 minut v ruce hněteme. Necháme 1 h kynout pod utěrkou v míse. Rozdělíme těsto na 20 stejně velkých bochánků.

Každý bochánek vytvarovat ručně do tvaru trojúhelníku a válečkem rozválet do tenka. Od široké strany trojúhelníku srolovat po špičku. Špičku zatlačit do spodní strany rohlíku a rohlík přemístit na plech vyložený pečícím papírem. Nechat 30 minut kynout a poté potřít vodou a posypat mákem. Péct v troubě rozpálené na 200 stupňů Celsia 15 až 25 minut dle typu trouby. Vytáhneme pekáč a sundáme pečící papír z plechu stranou ať rohlíky už nejsou na zdroji tepla. Rohlíky potřeme vodou a necháme vychladnout. 

Jsou vynikající Kam se hrabou kupované že?

Kuchařinky to znají... děti a celá rodina milují 

Matcha dortík
Žitná placka s vajíčkem, mozzarellou a zeleninou
Pizza
Ovocené knedlíky ze špaldovky
Skvělá mrkvová bábovka s ganache
Muffiny s pistáciovým krémem
Dušená zelenina, celerové pyré, pohanka, kuřecí pečené maso
Domácí müsli - granola
Karbanátky z batátů s medvědím česnekem
Domácí špaldový chléb
Špenátové knedlíky s hlívou ústřičnou a omáčkou
Švestkovo makový řez
Dušená zelenina
Svačinka - čoko tvaroh s ovocem a knedlíčky bez mouky
Brambory s uzeným lososem
Jednohubky na oslavu s grilovanými hruškami, fíky a sýrem, avokádová pomazánka
Cuektové placičky s tymiánem
Vepřové s pohankou a sýrovou omáčkou
Palačinky s banánem a čoko tvarohem
Salát s vaječnou omeletou, masem a sýrem
Domácí rostlinné mléko z konopného semínka
Losos s rýží a smetanovou omáčkou
Bramborové placky s jablečnými povidly a sýrem
Pečené brambory s rozmarýnem
Dětské tvarohové řezy s čokoládou
Červená čočka s vajíčkem a řepou, mozzarella
Borůvkové košíčky
Žitný chléb s mozzarellou, avokádem a granátovým jablkem
Žitný chléb s lučinou, krůtí šunkou a rajčátky
Zdravé chlebíčky s tofu pomazánkou
Řezy s exotickým ovocem
Řezy ze špaldy s tvarohem
Domácí vafle s fazolkami a sýrem
Velikonoční mazance s pistáciemi
Zvěřina s omáčkou a rýží
Tortilla s krůtím masem a zeleninou
Žitná placka s medem a granátový jablkem k snídani
Bábovka pro chlapy -masová se zeleninou