JÍDLO JE ZÁKLAD
Chci Vám ukázat, že jídlo je opravdu kámoš.
Můžete jíst všechno, co je přirozené a co máte rádi, jen se to naučit připravovat ve zdravější podobě.
Nemusíte držet násilné redukční diety a odpírat si potraviny, které máte rádi.
Jídlo si můžete užívat a milovat ho, doplňovat s ním energii a věřit, že je to přítel.
JAHODOVÉ POTĚŠENÍ S TŘEŠNĚMI A MÁKEM
DIA - bez přidaného cukru.
Recept na tuhle osvěžující dobrotu: 6 vajec - vyšlehat bílky zvlášť a žloutky zvlášť s 6 pl erythritollu - alkoholový cukr, vyrábí se fermentací glukózy - je to přírodní sladidlo, glykemický index je 0 - neovlivňuje tedy hladinu cukru v krvi - jeho konzumaci doporučuji omezenou a s mírou jako u všech sladidel - není zdravé používat jeden druh sladidla či cukru - nejlepší je to střídat a vybírat si dle preferencí ty vhodnější - zde záleží co preferujete, jestli otázku Glykemického indexu, otázku výroby a chuti... to už je na vašich preferencíchdále
+ přidáme 1000 g tvarohu polotučného ve vaničce přidat k žloutkům a zamíchat
přimíchat 100 g mletého máku a 1 pl kardamonu.
Navrch přidáme 300 g nakrájených jahod, 150 g banánu a 100 g vypeckovaných třešní.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem o velikosti 30x40 cm.
Péct cca 40 minutek dle typu trouby.
Po vyndání z trouby přidáme druhou vrstvu těsta -druhé těsto: 6 vajec - bílky vyšlehat zvlášť a žloutky vyšlehat zvlášť s 30 g erythritolu. Ke žloutkům přidáme 120 g rozehřátého ghí - přepuštěného másla nebo kokosového oleje. Přidáme 200 ml kokosového mléka z plechovky - husté1 čl prášku do pečiva bez fosfátů, 220 g špaldové celozrnné mouky a bílky a vše opatrně smícháme - dále přidáme 1 čl kardamonu a vlijeme na první tvarohovou vrstvu.
Pečeme 20-30 minut dle typu trouby - po upečení a vychladnutí zdobíme jahodami nakrájenými na tenké plátky po celé ploše moučníku.
Připravíme si agar - 10 g agaru rozmíchat s 300 ml vody a přelít jahodovou vrstvu - ozdobit zralými kvítky černého bezu a lístky máty a nechat ztuhnout v lednici.
Podávat chlazené - doboru chuť.
CELOZRNNÉ ŠPALDOVÉ ROHLÍKY
600 g špaldové celozrnné mouky
200 g chlebové špaldové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky - můžete využít jen jeden druh celozrnné mouky
60 ml rozpuštěného ghí
1 čl třtinového cukru
2 čl mořské soli, 14 g sušeného droždí nebo 70 g čerstvého
600 ml teplé vody
Z 300 ml vody, cukru a lžíce mouky a droždí připravíme kvásek, necháme kynout 15 minut.
Poté přidáme všechny zbylé ingredience a uhněteme ručně těsto. Několikrát asi 5 minut v ruce hněteme. Necháme 1 h kynout pod utěrkou v míse. Rozdělíme těsto na 20 stejně velkých bochánků.
Každý bochánek vytvarovat ručně do tvaru trojúhelníku a válečkem rozválet do tenka. Od široké strany trojúhelníku srolovat po špičku. Špičku zatlačit do spodní strany rohlíku a rohlík přemístit na plech vyložený pečícím papírem. Nechat 30 minut kynout a poté potřít vodou a posypat mákem. Péct v troubě rozpálené na 200 stupňů Celsia 15 až 25 minut dle typu trouby. Vytáhneme pekáč a sundáme pečící papír z plechu stranou ať rohlíky už nejsou na zdroji tepla. Rohlíky potřeme vodou a necháme vychladnout.
Jsou vynikající Kam se hrabou kupované že?
Kuchařinky to znají... děti a celá rodina milují





































